Sprankel & Co Bites Editie 1: Positief Feedback geven

Introductie

Welkom bij de eerste editie van de Sprankel & Co nieuwsbrief. Als community omarmen wij het principe van JOMO (The joy of missing out). Daarom hebben wij besloten om het anders te doen. Deze nieuwsbrief is ontworpen voor positieve leiders die minder input, meer impact en meer sprankeling op het werk willen. We sturen je wetenschappelijk onderbouwde, direct toepasbare inhoud om je positief te prikkelen en “inspire to improve”. 

Het thema voor onze eerste nieuwsbrief is positief feedback geven. 

Met de Sprankel & Co nieuwsbrief zoeken wij de verdieping en interactie met jou als lezer op met één thema per keer, binnen het domein positief leiderschap. Interactie rondom ieder thema kan op verschillende manieren. Allereerst is het mogelijk om direct te reageren via de comments aan het einde van deze nieuwsbrief. Daarnaast selecteren wij bij ieder thema steeds een aantal van onze leden waarmee we de discussie aangaan. Dit zullen wij doen in een online interactieve sessie die wij opnemen en delen met de community. Want door samen te werken worden we allemaal beter. Veel plezier met lezen en we zijn benieuwd naar jullie feedback!

Over positief feedback geven

Veel mensen zien op tegen het geven van feedback, terwijl als deze goed wordt gegeven dit de basis is voor gezonde (werk)relaties en excellente teams. Positief feedback geven is overigens niet hetzelfde als positieve feedback geven. Beiden zijn belangrijk. Positief feedback geven is zowel positieve feedback als kritische feedback geven op zodanige wijze dat deze de relatie tussen jou en de ander versterkt. Zodat je beter samenwerkt en tot betere resultaten komt. Hier hoort het bespreken van zaken waar je last van hebt dus bij, maar ook zaken die je waardeert aan de ander. Dat laatste noemen we dan positieve feedback geven. 

Het belang van positieve feedback geven wordt onderschat. Bij het thema feedback geven, richten we ons in gedachten bijna meteen op zaken die niet goed gaan. Er bestaat sowieso de neiging om zaken die wel goed gaan als vanzelfsprekend te ervaren. Het is een van de grote valkuilen van hoe ons brein werkt. Alles wat goed gaat is vanzelfsprekend en het wordt zelfs als overdreven ervaren om daar feedback over te geven. Veel managers geven aan: "Ik ben niet het soort persoon dat positieve feedback geeft," of: "Mensen moeten positieve feedback van mij verdienen," of "Ik ga ze niet vertellen dat ze goed werk hebben geleverd, alleen maar omdat ze op tijd zijn gekomen!" Er zijn manieren om deze neiging van ons brein te omzeilen. Volgens het oude adagio; oefening baart kunst. Wij delen deze graag met jullie. Zie hier voor onze canvas onderaan deze Nieuwsbrief.

Door regelmatig aan te geven aan een collega wat je waardeert aan hem of haar, bouw je een plezierige relatie op die vervolgens een basis vormt om gemakkelijker zaken bespreekbaar te maken waar je moeite mee hebt. Complimenten geven en je waardering uitspreken maakt duidelijk wat je verwacht en prettig vindt van de ander. Iedereen wil graag aan verwachtingen voldoen en als even mogelijk deze overtreffen. Door regelmatig je waardering uit te spreken stimuleer je het gedrag wat je graag wil zien. En - hou je vast! -  voor het behouden van een positieve, stimulerende werkrelatie blijkt een ratio nodig te zijn van zes positieve opmerkingen voor één kritische. 

Verdieping & Inspiratie

Cursus positief feedback geven - - Wil jij meer weten over positief feedback geven, dan kan je hier de Sprankel & Co cursus positief feedback geven volgen. Leden van de Sprankel & Co bites krijgen 10% korting op deze cursus. Wil je hier gebruik van maken neem dan contact met ons op (office@sprankelenco.com)

Positief persona - - Wil jij op een sprankelende en leuke manier starten met positieve feedback geven in je team? Gebruik dan ons positief persona canvas. Teken eerst elkaars hoofd na, en zet vervolgens in de cirkels minimaal 5 positieve eigenschappen van de ander. Vervolgens wissel je dit uit en licht je het aan elkaar toe. Dit is een mooie ijsbreker en opstap naar elkaar meer feedback geven, op een positieve manier.

Het canvas is gratis te downloaden via de volgende link: Sprankel & Co Positief Persona

“It takes humility to seek feedback. It takes wisdom to understand it, analyze it and appropriately act on it.”
— Stephen R. Covey

Trending

Positief feedback geven is belangrijk en daarin staan wij niet alleen. Bill Gates formuleerde het als volgt “We all need people who will give us feedback. That’s how we improve” (Source)

En ook in de social media is het belang van positieve feedback zichtbaar:

Volgende thema: Positief Thuiswerken

We hebben eerder een kleine survey uitgezet over hoe er tegen thuiswerken aan wordt gekeken door onze relaties in de rol van manager. Wij delen graag onze resultaten en een vertaalslag naar positief leiderschap in Coronatijd. Ben je leidinggevende en heb je de survey nog niet ingevuld? Dan kan dat via deze link alsnog: Survey